Søk i denne bloggen

fredag 9. juli 2010

Første uka i juli er det alltid fint vær.
For oss som starta sommerferien tidlig i år(tidligere enn planlagt for fruen ihvertfall), har dagene denne uka vært fine til arbeid på hytta.
Mandagsmorgen opprant med strålende solskinn og temperatur på godt over 20-tallet. Vi dro innom for å kjøpe mer visir og pakket "snippeska" for en deilig dag på hytta. Ungene hadde planen klar, de skulle sjekke ut badetemperaturen på Abelværs flotte strender. Mor skulle stå i stigen, oppetter veggen. Det tok ikke lang tid før Sigrun ringte, for å si at badelivet brått tok slutt. Truende, svarte skyer kom, og temperaturen sank med 10 grader på under et kvarter. Vi spiste lunsj før vi dro hjem, å sitte i plaskregnet og vente på å kunne male, så ut til å kunne være et langsommelig prosjekt.

Ny morgen, og nytt godt vær:) Temperaturen var bra i dag også, og på nytt pakket mor og barn i bilen for en ny ferd utover til hyttedrømmen. I dag med bedre hell. Ungene kosa seg i flere timer i Hesthagan/Kjeksvika (Abelværstrendene), før de gikk tilbake til hytta. Godt med en trimtur på 2 km, før vi inntok lunsj og kjørte til Butikken for å kjøpe is.
Utpå ettermiddagen kom byggherren selv i båt (den er endelig sjøsatt), og spiste litt grillmat før han ble satt i arbeid. Mor maler og maler, far fester lekter mellom elementene.

Torsdag ettermiddag dro igjen byggherre med frue utover til nok ei arbeidsøkt. Det er lite malearbeid igjen. Fruen har vært rundt hytta 3 ganger, første gang med visir, de to neste med beis, type trebitt transparent, farge sandgrå. Mor er utrolig godt fornøyd med fargen, særlig når far kom sjøveien, og fortalte at han nesten ikke så hytta. Det tyder på en farge som harmonerer godt med omgivelsene rundt, og det er litt av målet.
Nå er begge langsidene ferdige, med unntak av hjørnene, og alt av kledning i bakkant er beiset og saga til, for å kunne smettes på plass når beisen er tørket.
Ting tar tid, men vi koser oss med arbeidet, og det er hovedsaken:)

Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar