Søk i denne bloggen

mandag 16. august 2010

Hytta begynner å ta form

Sommerferien var plutselig over, nå har vi atter en gang kun ettermiddager og helger til å bruke på hytta. Ikke det at vi har jobbet oss i hjel i ferien heller, vi tok rolige morgener hjemme med god frokost sammen med barna, før vi kjørte utover enten alene eller med full bil. Ungene har både kosa seg og kjeda seg, vi voksne har kun kosa oss, og ser ikke på snekkerering og beising som arbeid.

Mye besøk har vi også hatt, søndag 8.aug, dagen der på (bryllup dagen før) kom først Dagny og Trond, og Solfrid og Alf-Johan på besøk. Ikke før hadde de kjørt videre, så kom Karin og Kjell, og Randi og Jarle på besøk. Det er svært koslig med besøk, selv om det er smått med sitteplasser, finner vi alltid en løsning. Overskudd etter isopor (i muren) duger som både kaffe og middagsbord.


Utover uka har vi jobbet med takutstikket over inngangspartiet. Så nå er fasaden på hytta slik den skal være. Selv om mur"kladongsene" ikke var murt opp der de skulle, fikk vi til å lage en mellomløsning. Det skal nemlig være bæring til utstikket, dvs det er murt opp støtte til søylene som skal bære takutstikket. Mulig har byggherren lest feil på arbeidstegningene, eller så har vi ikke helt forstått hvordan det skulle være. Ihvertfall: vi er god på improvisasjon, og får mure opp nye "kladongser" når vi skal til med bæring til plattingene. Vi tenker nemlig å få til det i høst, og satser derfor på godt vær:)

Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar