Søk i denne bloggen

søndag 16. januar 2011

Andre helg i januar

Vi har startet godt opp i det nye året, enten man foretrekker tjueelleve eller totusen og elleve:)
Vi holder på å bli gode på å legge panel, både på vegger, tak, ja på hemsgulvet til og med. Det var veldig greit å IKKE legge ferdig taket på soverommet vårt, slik at vi greit kunne begynne å legge tak i skråtaket på hemsen.
Ellers hadde vi måtte ligge langflat på hemsen, og helt sikkert opp ned, for å få lagt panel i taket. Vi er også meget tilfredse at vi kostet på oss å få ferdig beiset tak.

Byggherren har gjort et meget godt grunnarbeid, ved å lage delingsvegg der hemsen stopper før kjøkkenet, slik at vi kun har lagt ferdig taket på siden under drageren, dog kun på den ene siden. Etterpå la vi ferdig tak og vegger på hovedsoverommet, slik at det også er helt ferdig (med unntak av gulv og vindusforinger).

Mens Byggherren tjona med den øverste panelrasten, var ikke Fruen værre enn at flere småstubber mellom dører ble pannelert (bredde fra 7 - 8 cm) + to vegger i gangen. Hun var til og med så ivrig at hun kappet til bunnlista i entreen, og skulle til å spikre den fast, da Byggherren kremtet til, og minnet om flis og gulvvarme, før det blir lagt panel. Det er absolutt å foretrekke. Fruen trakk seg dermed stille tilbake, og gjorde derfor det siste soverommet klart til panellering. Å gjøre klar et rom, vil si det samme som å flytte på isolasjon og koste gulvet rent.

Byggherren har begynt å gjøre klar badet til flislegging, ved at det nederste området mellom stenderne blir "kubba", slik at flisene kan festes i treverk og ikke isolasjon. Så er det bare å intensivere jakten etter en flislegger, det er en av de få oppgavene vi IKKE skal ta på oss selv.
Vi fikk panellert nesten to vegger på soverommet, før vi avsluttet for dagen. Det fristet godt med svigermors kjøttkaker.

Vi har mange fine naturopplevelser på tur utover til hytta, spesielt gjør ørn seg bemerket. Og det er ikke spesielt rart, i følge Byggherren, siden "det e Lækkværinga her".
I dag var det i tillegg vanvittig glatt på veien, både i går og i dag. Begge dagene sklei bilen forbi avkjørselen ved Ivar, enda farten i dag kun var 30 km/t. Det var også første gang at vi ikke klarte å kjøre opp bakken til hytta, var sjanseløs........ Vi måtte gå langt ut i veigrøfta for å klare det til fots også, så det er ikke bare å skylde på piggfrie dekk.

Monica  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar