Søk i denne bloggen

søndag 30. mai 2010

Er alt tenkt på? Dagens tema - støyping av golv

27.05.10


Torsdag startet grå og litt våt og hvor gårsdagen ble avsluttet med legging av isopor (og tilpassing av dette) i hele muren. 
Første vurdering som ble gjort var å estimere hvor lang tid gjenstående arbeid ville ta for å være sikre på at alt var på plass da betongbilen skulle komme ved halv 3 tiden. Gjenstående arbeid var da fullføring av isoporen, legge ut og tilpasse armeringsjern og armeringsmatter, samt binde disse sammen.


Vi fant ut at det burde gå "greit" :)

Odd Helge gjør små justeringer

Fullføringen av isoporbiten gikk som forventet, men som resten av planleggingsprosessen til byggherren er mye basert på å "ta deinj på hær'n" slik at vi startet i et "behagelig" tempo - helt i henhold til "ta deinj på hær'n"-teorien, kapitel 2.

Siste rasta gjøres ferdig.

Vi tillot oss til og med å nyte en god lunsj - som veldig godt presisert i kapitel 3 t.o.m 9, og som den erfarne selvbyggeren Odd H er så hadde han tatt med seg ett par flasker Munkholm - som tilfeldigvis lå tilgjengelig ved avgang fra Byåsen.



Skikkelig redskap er ihvertfall på plass!

Plutselig var det på tide å se på klokka og den fortalte vel at vi burde ha såpass med tid, men det var ikke før vi skulle teste vinkelsliperen at vi ble såpass forsinket at vi fikk en følelse av at dette kunne bli hektisk.

2 stk vinkelslipere som ikke er gjensidig kompatible, oppførte seg ikke som forventet og da måtte jeg ty til et gammelt triks (på Storsjøhaugen) - nemlig Ivar. Han stilte opp med vinkelsliper på kort varsel og den virket til og med!

Akkurat i det vi startet det tyngste arbeidet, glimtet sola til og kom seg i mellom noen skyer, og det ble i tillegg skikkelig varmt (og godt?).
Dugnadsgutta snakket mindre til hverandre i denne perioden og det tyder vel på at da er man godt samkjørte? 

I kombinasjon med at mørtelbilen kom litt tidligere enn forventet så gjorde dette til at dette ble en varm og hektisk økt, men vi ble ikke så mye forsinket som antatt underveis da tempoen ble skrudd opp et lite hakk (jmf vedlegg 2 i teoriboka).

Etter iherdig innsats (og takk til Odd H som hadde husket støvler) så ble golvet lagt og vi kunne ta oss en velfortjent pause



Munkholmen vil bli husket i lang tid :)

Sluttresultatet ble bra!



ser at "hurtig betong i ringmur besettelse" kanskje ikke imponerer VVS-gutta

Etter hjemtransport ble kvelden avsluttet med vanning av golvet slik at det skulle være best mulig rustet til "tørkeperioden".

Nils Petter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar