Søk i denne bloggen

fredag 28. mai 2010

Mer å tenke på - dagens tema - beregning av masse

26.05.10


Som nevnt tidligere så fant vi ut at det var for mye masse (singel) i ringmuren, slik at det ble besluttet at denne overskuddsmasse skulle på utsiden av muren.
Beslutningen synes tilsynelatende å være enkel å ta - på daværende tidspunkt - men det var før byggherren fant fram kalkulatoren for å finne ut hvor mye dette kunne utgjøre for mengden betong.


Litt enkel matematikk på forhånd kunne ha spart en god del arbeid, da jeg fant ut at 1 cm lavere enn estimert gjennomsnittsnivå (8 cm) ville utgjøre ca 0,78 m3 (780 liter) betong. Med dette regnestykket friskt i minne, tok jeg med broder Torvald (høres ut som en munk?) på en lang dugnadsøkt onsdags kveld.


Måling av isopor


Vi startet ved halv ni-tida med å ta bort de få rastene med isopor som var lagt tidligere da disse var opptil 4 cm lavere enn beregnet, og med å hente mer singel og etterfylle de områdene som var under akseptansegrensen. Med et såpass stort avvik, så ville det ha medført til betydelig mer betong.


Da gikk det mange flotte tanker tilbake til den fine dagen hvor vi arbeidet hardt med å ta ut singel'n. Beslutningen var derfor enkel - nivået måtte opp et hakk eller to på enkelte steder.


Det er føles godt å ha dugnadshjelp som stiller opp på kort varsel og så seint, selv om det er normal arbeidsdag dagen etterpå :)


Den lange arbeidsøkta ble avsluttet like før kl 01:00 hvor jeg underveis var såpass forutseende at jeg skaffe mer dugnadshjelp (som svarte positivt med en gang) for dagen derpå, samt fri fra jobb. Dette er høyt prioriert!


Vi ble imidlertidig belønnet med en fantastisk solnedgang (og påsmurt baguette).


kl 21:48


Tror vi kan få det fint på hytta etter hvert :)


Byggherre Ulsund

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar