Søk i denne bloggen

mandag 14. juni 2010

Dugnadshelg - søndag

06.06.10

Det merkes at det er "slitsomt å holde bloggen oppdatert samtidig som man skal bygge hytte - det blir lite tid til "PC-arbeid".


Søndag stilte Amund, Trond, Bjørn, Øyvind, Roar M, Jan Terje og byggherren klar for ny dyst. Roar B og litj Amund stilte også opp på formiddag før de hastet videre til juniorkamp.


Vi startet dagen med å hente resterende vegger (gavler) for å fullføre veggene, og fortsatt med å skulle montere taksperrer.





Apen Bjørn er oppe på veggen for å kontrollere

Du kan si vi fikk oss en overraskelse da monteringen av gavelen i fronten skulle skje - den passet ikke! Gavlen gikk helt ut til hjørnet (i flukt med sideveggene)

Hva kunne være galt?
Vi skjønte fort hvordan vi kunne løse problemet, men hadde vi gjort noe galt og hva om det kunne dukke opp en følgefeil?

Heldigvis har Saltdalshytta telefonsupport som også er åpen i helgene (dog begrenset åpningstid) slik at en rask samtale konstaterte at det i hvertfall ikke  var oppstått en feil fra "vår side", men rett og slett en feilleveranse.
Det viste seg at hjørneløsningen (hjørneklossen) var for høy!

Det føltes "godt" at det ikke var uteglemt noe fra vår side under montasjen, selv om det er en mager trøst.

MEN værre skulle det faktisk bli - da vi skulle sette opp de første taksperrene (ved den ene gavelen) viste det seg at disse ikke fluktet med gavelen. 

Javel - hadde vi forårsaket noe denne gangen da?
På nytt måtte jeg ringe support for nok en gang få konstatert at vi hadde gjort alt "etter boka" og at det var feilkonstruksjon på gavelveggene - disse var satt for lavt og måtte løftes 45mm.

Feilkonstruksjonen i billedform

Dette var egentlig KRISE da limtredrageren allerede nå var montert (fastsatt) på gavelen og nå var løsningen å heve drageren med 45mm (vi tok 40mm da det passet best).
Heldigvis hadde vi festet drageren med skurer (et meget godt tips forøvrig) slik at den lot seg demontere og den ble hevet (forholdsvis) enkelt.
Alternativet var selvsagt å legge på en lekt på toppen av drageren - men det ble veiet og funnet for lett.

Disse to forholdene vil det bli gitt tilbakemelding til leverandøren om!

Skal innrømme at jeg kunne godt ha tenkt meg vært disse to forholdene foruten, men vi fortsatte arbeidet med å legge taksperrer - nå med hevet limtredrager.

Fantastisk innsats av Øyvind, Jan Terje, Amund og Roar M gjorde at vi fikk opp alle sperrene i løpet av kvelden. Roar valgte i tillegg å prioritere krisehjelp til byggherren istedet for bursdag (beklager Sindre!) noe som blir satt stor pris på.

Nok en solnedgang?

Selv om bildet er tatt dagen etter (mandag) så viser bildet hvor langt vi kom.

Alt i alt var byggherren SVÆRT GODT fornøyd med hele dugnadshelga, og ikke minst så settes det STOR pris på alle som stilte opp - delvis på meget kort varsel :)


Nils Petter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar